De 5S-methode bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit vijf stappen: scheiden, schikken, schoonmaken, standaardiseren en stimuleren. Elke stap is gericht op het creëren van maximale toegevoegde waarde door middel van minimale inspanning. Als alle stappen succesvol worden doorlopen, zal dit resulteren in grote kosten- en tijdbesparingen en een effectiever logistiek systeem. Maar dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het is namelijk niet altijd eenvoudig om te bepalen welke producten het beste gebruikt kunnen worden voor welke stap. Daarom hebben wij aan de hand van de 5S-methode een aantal handige tips voor u opgesteld!

Tip 1: Markeer overbodig materiaal

De eerste stap van de 5S-methode is gericht op het scheiden van materialen. Wat heeft u nodig en wat niet? Door de secties van uw magazijn of loods met materiaal dat u niet langer nodig heeft te markeren, kunt u de werkplaats snel en eenvoudig ordenen. Gebruik onze Superior Mark stipmarkeringen om duidelijk te maken wat wel en wat niet weggegooid mag worden.

Tip 2: Zorg dat alles een vaste plek heeft

Nu is het belangrijk om ervoor te zorgen dat elk voorwerp een vaste plek krijgt. Hier komt onze Superior Mark vloertape goed van pas. Dankzij onze geavanceerde customizer kunt u zelf een tekst, code of label op de tape laten drukken. Deze tape kunt u vervolgens gebruiken om secties van uw loods of magazijn te markeren, zodat het duidelijk is welk product waar opgeborgen moet worden.

Tip 3: Zorg dat iedereen alles kan vinden

Deze tip is eigenlijk een aanvulling op de voorgaande tip. Zodra al het materiaal een vaste plek heeft gekregen, is het van belang dat iedereen deze plek ook kan vinden. Daarvoor kunt u gebruikmaken van de Superior Mark vloersymbolen. Kies bijvoorbeeld voor de makkelijk te bevestigen pijlen, die uw medewerkers helpen moeiteloos te vinden wat ze zoeken. Zo blijft er geen materiaal rondslingeren en heeft u een schone en opgeruimde werkplaats.

Tip 4: Standaardiseer uw processen

Als alles netjes geordend is, wordt het tijd om te standaardiseren. Hoe kunt u de doorlooptijd van orderpickers significant verlagen? Onze Superior Mark barcodetape is de oplossing. Bepaal zelf welke code op de tape wordt gedrukt en plak deze op de stellingen. Zo kan de orderpicker met een handscanner snel en eenvoudig zien met welk product hij te maken heeft.

Tip 5: Houd uw werkvloerorganisatie up-to-date

De laatste stap komt in beeld als alle voorgaande stappen zijn afgerond. Het is namelijk één ding om uw magazijn of loods overzichtelijk te maken, het is een tweede om dit zo te houden. Het herinrichten van de werkvloer kan een tijdrovend proces zijn, waardoor veel mensen dit lang uitstellen. Dankzij onze zelfklevende vloermarkeringen is dit echter verleden tijd. U kunt de tape namelijk in alle gevallen gemakkelijk verwijderen en vaak zelfs opnieuw aanbrengen. Zo kunt u uw werkvloerorganisatie moeiteloos updaten en is ook deze stap succesvol voltooid.

WAAROM SUPERIOR MARK?

Easy Marking biedt verfloze veiligheidsoplossingen voor bedrijfspanden en magazijnen. Onze uitgebreide collectie producten omvat randen en hoekmarkeringen, tapijttape, teksttape, voorgesneden kits en traditionele vloermarkeringstapes. Onze gepatenteerde technologie verwerkt de ultrasterke plaklaag ín de tape zodat deze heftruck- en palletbestendig is.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in onze producten of vraagt u zich af wat u het beste kunt gebruiken voor uw specifieke 5S-doeleinden? Neem dan gauw vrijblijvend contact met ons op en vraag een gratis sample aan!

Neem vrijblijvend contact op

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring. Ook onze eigen algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Bekijk onze vloertapes